Danscoördinator

 • Niveau 4

Als danscoördinator ga jij straks aan de slag bij dansscholen, -studio’s en –verenigingen om daar danslessen te verzorgen. Daarnaast kun jij ook dansprojecten organiseren voor het basis-, en middelbaar onderwijs. Uiteraard kun je ook als uitvoerend danser bij een show aan de slag. Je beheerst daarom meerdere dansstijlen. Kortom je bent een echte allround dansprofessional. Daarnaast start je een eigen dans-onderneming in leerjaar 4, zo ga je goed voorbereid het werkveld in.

MBO DANS Goes Breda leid je op tot allround dansprofessional. Ons dansonderwijs is gericht op het stimuleren, creëren en ondersteunen  van een sterke (danstechnische) basis. Er worden gemiddeld 15 danstechnieklessen per week gegeven, door enthousiaste, gekwalificeerde internationale en nationale docenten. Je gaat iedere dag naar  school en loopt daarnaast verschillende stages (Beroeps Praktijk Vorming –BPV). Je volgt de beroepsopleidende leerweg (BOL).

Niveau 4

Binnen niveau 4 vindt er meer dan alleen dans-verdieping plaats, er wordt meer van de student verwacht, wat betreft zelfstandigheid en reflectie. Na het behalen van het  diploma in niveau 4 kan je ook aan de slag bij dansscholen, -studio’s en –verenigingen. Daarnaast kan je dansprojecten organiseren voor verschillende opdrachtgevers en leer je hoe je een dansonderneming kunt opzetten. Na vier jaar intensieve danstraining kun je uiteraard ook als uitvoerend danser bij een show aan de slag.

Doorstromen naar het HBO

De opleiding tot danscoördinator duurt 4 jaar. De verplichte vakken Nederlands, Engels en rekenen op niveau 4 worden hier ook gevolgd, zodat je hierna naadloos door kan stromen naar een HBO (dans)opleiding.

 • scalda drop
  Ik vind het een leuke school, er hangt een fijne sfeer. De leraren zijn streng, maar daardoor leer je juist het meest.
  Nicole Dircken
  MBO DANS GOES BREDA
 • scalda drop
  Ik vind het erg fijn dat de opleiding kleinschalig is, zo wordt er aan iedereen aandacht besteed
  Lisa van Osta
  MBO DANS GOES BREDA

Je volgt je lessen samen met niveau 3 studenten. Uiteraard word je als niveau 4 student wel beoordeeld op het niveau waarop jij je hebt ingeschreven. Zo verwachten we van jou meer zelfstandigheid en de mogelijkheid om jezelf te reflecteren.

Naast de vele optredens (op verzoek), werk je elk jaar toe naar de eindpresentatie, die plaatsvindt in een groot theater. Je leert lesgeven, het verzorgen van workshops en het maken van dansvoorstellingen. Ook leer je hoe je een dansevenement kan organiseren en uitvoeren. In de niveau 4-opleiding leer je ook hoe je een eigen dansonderneming kan starten en uitvoeren. Zo leer je op verschillende manieren hoe je met dans je geld kunt verdienen. Naast de danstechniekvakken  krijg je onder andere les in dansdidaktiek, dansgeschiedenis, muziek, trainingskunde, mini-onderneming en sociale vaardigheden. Ook volg je de verplichte vakken Nederlands, Engels en rekenen. 

Ben jij een topper?

Via een individueel maatwerktraject, kun je als uitstekende danser met een goede dansvooropleiding en minimaal een havodiploma (of ouder dan 21 jaar), binnen 1 of 2 jaar het diploma Danscoördinator niveau 4 behalen. Je volgt dan het MBOplus traject.

Een andere mogelijkheid is dat je, bij gebleken geschiktheid na leerjaar één, doorstroomt naar leerjaar drie. Op deze manier is het mogelijk om in 3 jaar het diploma Danscoördinator niveau 4 te behalen.

Dit traject is ook zeer geschikt voor dansers die een hbo-dansopleiding ambiëren. Tot nu toe is 100% aangenomen bij verschillende dansacademies!

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

 • Mbo-diploma niveau 3;
 • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte/ gemengde/ theoretische leerweg);
 • Overgangsbewijs naar havo-4 of vwo-4.

Voor deze opleiding moet je een auditie doen. Zodra je jezelf voor deze opleiding hebt aangemeld, krijg je van ons een uitnodiging voor de audities. Tijdens deze audities bekijken we je dans-, en fysieke vaardigheden. Ook gaan we met elkaar in gesprek om inzicht te krijgen in je motivatie, je passie en je persoonlijkheid. Tenslotte ondergaat iedereen een medische test.

Wil je meer weten over de audities? Lees hier meer over onze audities.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Je kunt als danscoördinator aan de slag bij dansscholen, -studio’s en –verenigingen om daar lessen verzorgen. Ook kun je dansprojecten organiseren voor diverse opdrachtgevers zoals het basis-, en middelbaar onderwijs. Uiteraard kun je ook als danser bij een show aan de slag. Of start je je eigen dansonderneming.

Ben je klaar met niveau 4, dan kun je verder studeren aan een hbo-(dans)opleiding. Al onze studenten die in het verleden auditie hebben gedaan voor een hbo-dansopleiding zijn ook daadwerkelijk aangenomen.

Uit ervaring weten we dat oud-MBO DANS-studenten het heel goed doen in het hbo én in het werkveld. Naast de goede dansontwikkeling zien we dat MBO DANS- studenten door de verschillende optredens, workshops en het lesgeven veel andere vaardigheden ontwikkelen, waar zij later profijt van hebben. MBO DANS-studenten zijn gewend  flexibel in te spelen op veranderende situaties, initiatief te tonen, overzicht te behouden en aan te sturen. Daarnaast hebben ze sterke sociale vaardigheden, kunnen ze zich goed presenteren en bovenal zijn het harde werkers met veel discipline!

Jaarlijks onderzoeken we onder onze alumni wat zij na hun opleiding bij MBO DANS GOES BREDA zijn gaan doen. Hoewel het landelijke arbeidsmarktperspectief een ongunstig beeld geeft, zien wij dat niet terug in onze Zeeuwse uitstroom:

 • Doorstroom dansacademie (hbo) - 31%          
 • Lesgeven bij verschillende dansverenigingen en dansstudio’s en sportverenigingen - 37%
 • Uitvoerend danser op mbo-niveau - 11%
 • Eigen dansonderneming - 8%
 • Doorstroom naar andere (hbo-) opleidingen - 13%

Wat hebben wij jou te bieden?

 • dansonderwijs in alle stijlen
 • ​docenten uit de (inter)nationale danswereld
 • betrokken medewerkers
 • kleinschalig onderwijs
 • ouderbetrokkenheid
 • studieloopbaanbegeleiding
 • stagebegeleiding

Wat vragen we van jou?

 • een hart voor dans
 • creativiteit
 • danstalent
 • discipline en doorzettingsvermogen
 • enthousiasme
 • betrokkenheid
Zwembadweg 1 Goes Terheijdenseweg 414 Breda

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.

Heen en weer reizen tussen woonplaats en school kan erg tijdrovend zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om op kamers te gaan en een ruimte te huren via de woningbouwvereniging of een particuliere aanbieder.